18 juni 2019
Jordgubbstårta
Botten
4 ägg
Ta fram tre glas och knäck äggen och fyll de två andra glasen med lika mycket socker och vetemjöl
Vispa ägg och socker pösigt
Tillägg 2 tsk bakpulver
Rör ner vetemjölet
Smörja och bröda en rund form med löstagbara kanter
Ugnen på 175 grader
Lägg kakan i mitten av ugnen, grädda i ca halv timme, testa med sticka, om stickan är kladdig, grädda en stund till
Låt bottnet stå över natten

Fyllning
Vaniljkräm
2dl mjölk
2st ägggulor
1msk maizena stärkelse
1msk vaniljsocker
Visp ihop mjölk, äggulor, socker och maizenan i en kastrull
Sjud upp och rör om tills krämen blir tjock, koka ej
Tillsätt vaniljsockret och rör om
Låt svalna
Skär kakbottnet i två delar
Fukta med utspädd saft, vi använde rabarbersaft
Bred ut vaniljkrämen och skivade jordgubbar
Vispa grädde med lte vaniljsocker
Spritsa grädden och dekorera med jordgubbar
