Jordgubbstårta

Botten

4 ägg

Ta fram tre glas och knäck äggen och fyll de två andra glasen med lika mycket socker och vetemjöl

Vispa ägg och socker pösigt

Tillägg 2 tsk bakpulver

Rör ner vetemjölet

Smörja och bröda en rund form med löstagbara kanter

Ugnen på 175 grader

Lägg kakan i mitten av ugnen, grädda i ca halv timme, testa med sticka, om stickan är kladdig, grädda en stund till

Låt bottnet stå över natten

Fyllning

Vaniljkräm

2dl mjölk

2st ägggulor

1msk maizena stärkelse

1msk vaniljsocker

Visp ihop mjölk, äggulor, socker och maizenan i en kastrull

Sjud upp och rör om tills krämen blir tjock, koka ej

Tillsätt vaniljsockret och rör om

Låt svalna

Skär kakbottnet i två delar

Fukta med utspädd saft, vi använde rabarbersaft

Bred ut vaniljkrämen och skivade jordgubbar

Vispa grädde med lte vaniljsocker

Spritsa grädden och dekorera med jordgubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *