27 augusti 2019
Höstgryta
Efter ett långt sommarlov från bloggande, så har Jordkällaren flyttat in under samma tak och nu sätter vi igång med nya inspirerande recept. Hoppas ni vill följa med oss i vår spännande matvärld, där man tager va man haver!
4st stensoppar, tärna och fräs i smör och salta och peppra (vitpeppar)
1 lök, finhacka
1/3 kål, skär i bitar
3 klyftor vitlök
Fräs upp allt med svampen och tillsätt 2msk sirap, 2 msk tomatpurè, salt och peppar, rör om
Riv ¼ kålrot
1/3 del chili, finhacka
Lagerblad och kryddpeppar
Lägg allt i en gjutjärnsgryta
Tillsätt 1,5 dl speltpärlor
Tillsätt vatten så de täcker, och rör om. Salta och peppra vid behov Lägg grytan i ugnen på 180 grader, i en timme Smaklig måltid
Vill du göra grytan mjölkfri eller vegansk, använd olja i ställe för smör
