Höstgryta

Efter ett långt sommarlov från bloggande, så har Jordkällaren flyttat in under samma tak och nu sätter vi igång med nya inspirerande recept. Hoppas ni vill följa med oss i vår spännande matvärld, där man tager va man haver!

4st stensoppar, tärna och fräs i smör och salta och peppra (vitpeppar)

1 lök, finhacka

1/3 kål, skär i bitar

3 klyftor vitlök

Fräs upp allt med svampen och tillsätt 2msk sirap, 2 msk tomatpurè, salt och peppar, rör om

Riv ¼ kålrot

1/3 del chili, finhacka

Lagerblad och kryddpeppar

Lägg allt i en gjutjärnsgryta

Tillsätt 1,5 dl speltpärlor

Tillsätt vatten så de täcker, och rör om. Salta och peppra vid behov Lägg grytan i ugnen på 180 grader, i en timme Smaklig måltid

Vill du göra grytan mjölkfri eller vegansk, använd olja i ställe för smör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *