Hamburgarbröd

25 g jäst

25 g smör

2 1/2 dl mjölk

1/2 tsk salt

1/2 tsk socker

ca 5 1/2 vetemjöl

Smält smöret och lägg till mjölken, värm upp de så de e 27 grader

Bland jästen och mjölken, så jästen löses upp

Tillsätt, salt, socker och tillsist mjölet.

Låt jäsa 1/2 timme

Dela degen i 6 delar

Rulla till bullar och platta till dem, låt jäsa på plåt i en 1/2 timme

Lägg dem i ugnen på 225 grader, grädda i ca 10 min.

Man kan pensla med ett uppvispat ägg och strö över sesamfrön

För att göra dem veganska använd margarin och havre mjölk och pensla med vatten

Vad ni kan fylla hamburgaren med, finns i ett tidigare blogginlägg. Hamburgare utan biff

För att göra dem veganska använd margarin och havre mjölk och pensla med vatten

Vad ni kan fylla hamburgaren med, finns i ett tidigare blogginlägg. Hamburgare utan biff

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *